Kersenhout

Uiterlijke kenmerken van kersenhout

Kersenhout is een bijzonder elegante en verfijnde houtsoort geschikt voor alle soorten meubels binnenshuis.

Kersen heeft een mooie en fijne structuur met een gevarieerde lichte tot donkere roodbruine kleur. Het spinthout is licht en iets geelachtig wit. Kersenhout voelt glad aan wanneer het afgewerkt is. Het hout heeft een fijne nerf en een rustige vlamtekening op de dosse vlakken. Het hout heeft van nature een lichte glans. De structuur van kersenhout lijkt wat op de fijne structuur van esdoorn en in mindere mate ook op die van plataanhout.

Eigenschappen

Massief kersen is prima te bewerken en heeft een karakteristieke geur. Het hout is sterk en redelijk hard. Het is ook een houtsoort dat licht van gewicht is met een gemiddeld soortelijk gewicht van gedroogd hout van 560 kg/m3. De houtsoort is prima te verwerken.

Gebruik

Door de verfijnde tekening en de mooie roodbruine kleur die steeds donkerder wordt is het een zeer geschikte houtsoort voor meubels zoals tafels en kasten en ook voor objecten en houtdraaiwerk.

Een meubel van kersenhout?

Meubelmaker Casper Rutges gebruikt kersenhout voor onder andere kasten, grote en kleine tafels en salontafels en bijzettafels. Hij legt u graag uit wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met de meubelmakerij.

Een mooi voorbeeld van deze kersenhouten banken zijn de banken in de stiltekapel in het mst in Enschede. Ook kunt u een tafel laten maken van kersenhout zoals deze kersenhouten tafel met zwevend blad of 1 van de andere modellen op de website.

Wilt u meer weten over massief hout? Kijk dan hier.