Massief houten bankjes

Alle bankjes worden exact op maat gemaakt en van verschillende houtsoorten.

Bankjes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

BAnken-KErsenhout-MST

De verschillende massief eiken tafel afwerkingen

De verschillende massief eiken tafel worden op maat gemaakt naar uw wensen. Herkenbaar aan de tafels die wij maken is onze moderne en strakke stijl. Een voorbeeld hiervan is deze tafel die rondom geheel dezelfde dikte heeft maar toch licht gebouwd is. De strakke en slanke vormgeving wordt door de onzichtbare constructie, onder het blad, in stand gehouden. De eikenhout afwerkingen die wij hiervoor gebruiken zijn:

Gestoomd-eikenhout-olie

Gestoomd eiken

Een gestoomde eikenhouten tafel op maat heeft een mooie donkere kleur. De natuurlijke nuances blijven behouden waardoor het hout een heel natuurlijke donkere uitstraling heeft in tegenstelling tot een afwerking met donkere olie waarbij de kleur veel minder subtiel is. Ook kunt u een meubel laten maken in gerookt eikenhout, vraag daarvoor naar de mogelijkheden.

Gestoomd-eikenhout-zeep

Gestoomd en gezeept eiken

Gestoomd eikenhout afgewerkt met natuurlijke zeep heeft een hele mooie lichte donkere kleur. Het hout is door en door donker en de natuurlijke kleurverschillen blijven behouden. Wilt u meer weten over de zeepafwerking en hoe dit werkt, vraag dan gerust naar de mogelijkheden samen kunnen we dan bekijken of deze afwerking bij u past.

Eikenhout-gezeept

Gezeept eikenhout

Gezeept eikenhout is de meest naturelle afwerking die er bestaat. Voor eikenhout maar ook voor andere houtsoorten. Oorspronkelijk komt deze afwerking uit Scandinavië en is ook vaak terug te zien in de populaire jaren 50 en 60 meubels. De zeep houdt de eiken tafel door de iets logende werking mooi licht van kleur. Mits regelmatig onderhouden.

Zwart Eikenhout Tafel

Zwart eikenhout

Een eiken tafels op maat gemaakt kunnen ook gemaakt worden van mat zwart eikenhout. Dit eiken is met een speciale beschermende olie zwart gemaakt. Dit kan zowel worden toegepast op de gehele tafel als alleen voor het onderstel. Wanneer alleen het onderstel gemaakt is van zwart eiken dan kan dit zorgen voor een mooi contrast.

Eiken Tafel Op Maat

Geolied eiken

Eikenhout met natuurlijke olie is bijna bij iedereen bekend. Soms wordt het vergeleken met de wat zware en klassieke meubels uit een andere tijd. Wanneer het verwerkt wordt in een moderne en strakke ontwerp eettafel kan het juist een verassend effect hebben. Dit geldt zowel voor de rustieke variant als voor de nagenoeg foutloze variant van het eiken.

Eikenhout-witte-olie

Eiken witte olie

Eikenhout met witte olie heeft een lichtere kleur en is minder geel dan eikenhout met natuurlijke olie. Ondanks het witte pigment hoeft het eikenhout geen whitewash effect te krijgen. Doordat de eikenhouten tafel op maat nog een aangenaam warme tint heeft past het erg mooi in veel interieurs. Zowel in een foutloze variant als in de rustieke variant is deze afwerking erg mooi.

Eiken-Rustiek-olie

Rustiek eiken

Fraai mat zwart gemaakt eikenhout dat beschermd wordt met zwarte olie. Heel geschikt voor hele tafels of alleen voor onderstellen.

Massief eiken bank

Tafel-met-bijpassend-bankje-donker-hout

Deze massief eikenhouten bank is gemaakt bij een gestoomd eikenhouten tafel. De bankjes zijn eveneens gemaakt van massief gestoomd eikenhout. De korte kant van de bankjes is het zitvlak van ‘omgevouwen’ zodat het kopshout gespiegeld is.

Tafel-met-bijpassend-bankje-donker-hout
BAnken KErsenhout MST

Kersenhouten banken op maat

BAnken KErsenhout MST

Voor het nieuwe ziekenhuis in Enschede (MST) heeft Meubelmakerij Casper Rutges drie kersenhouten banken en een altaartafel gemaakt. Deze geheel massieve banken zijn ontworpen door Vincent Kuyvenhoven in opdracht van IAA architecten.

Massief eiken bankjes

eetkamertafel van drie meter

Deze massief eiken bankjes zijn gemaakt bij de tafel van 3 meter lang en 1,15 meter breed. De bankjes zijn gemaakt van massief eikenhout. De korte kant van de bankjes is het zitvlak van ‘omgevouwen’ zodat het kopshout gespiegeld is.

Tafel-drie-meter
Casper Rutges

Geheel vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wilt u weten wat het kost om een massief houten meubel op maat te laten maken? Vraag dan hieronder een geheel vrijblijvende offerte aan. Dan vertellen wij u wat wij voor u kunnen maken in onze meubelmakerij!