Eikenhouten tafel

Massief eikenhouten tafels, op maat gemaakt. Modern vormgegeven eettafels en werktafels.
 
Strakke vormgeving

Strakke vormgeving

 

Meubels en tafels op maat gemaakt

Op maat gemaakt

 

Massief hout

Alles van massief hout

 

Eiken tafel op maat

Meubelmakerij Casper Rutges maakt eikenhouten tafels. Elke tafel wordt geheel op maat gemaakt. De tafels kenmerken zich door strakke en moderne vormgeving. Het eikenhout  wordt speciaal geselecteerd op kleur en kwaliteit. Het hout wordt afgewerkt met natuurlijke olie of met zeep. Een olieafwerking laat de nervenstructuur extra tot recht komen en bij voldoende onderhoud blijft de tafelblad mooi. De zeepafwerking geeft het eiken een hele mooie lichte kleur en doordat een gezeepte tafel regelmatig onderhouden moet worden blijft het eiken ook de lichte kleur houden. Wilt u een massief eiken eettafel op maat gemaakt? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden of maak een afspraak om langs te komen in de werkplaats.

 

Eikenhouten tafel op maat
Eikenhout met noesten op maat

Eikenhout

Eikenhout kan zowel robuust als elegant van uitstraling zijn. Dit wordt voor een belangrijk deel bepaalt door de afwerking. Afgewerkt met zeep is eikenhout heel neutraal van kleur en behoudt het de natuurlijke uitstraling. Het hout voelt dan glad aan en ziet er ook het meest uit als onbewerkt eikenhout. Wanneer het hout afgewerkt wordt met natuurlijke olie dan verdiept dat de kleur van het hout. Bij het gebruik van witte olie krijgt eikenhout een warme maar lichtere kleur die bijna niet geel is. Meubelmakerij Casper Rutges gebruikt beide afwerkingen, zeep en olie. In de werkplaats zijn voldoende houtstalen met verschillende afwerkingen om de mogelijkheden van beide afwerkingen te laten zien.

Eiken tafel met staal

Interieur / eettafel van eikenhout

Een eettafel van eikenhout is gemakkelijk in te passen in het interieur. De verschillende mogelijkheden in de afwerking kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met de aanwezige kleuren in het interieur. Bijpassende eiken bankjes maken de eettafel extra functioneel in ruimte gebruik. Doordat bankjes in bijna elke lengte gemaakt kunnen worden kunnen deze zowel aan de korte kant van de tafel geplaatst worden, aan het hoofdeinde van de tafel, als aan de lange kant van de tafel. Zo kunnen er gemakkelijk mensen aanschuiven wanneer dat nodig is!

Tafel van eiken hout

Een eiken houten tafel kan op veel manieren gemaakt worden maar is misschien wel op zijn best als in het model op de beginfoto. Voor meer voorbeelden van deze tafel met verschillende afwerkingen kijkt u onder aan op deze pagina! Het is ook mogelijk bijpassende bankjes te maken. Meubelmakerij casper Rutges maakt verschillende modellen eettafels van eikenhout waarbij de vormgeving altijd strak en modern is. Op deze pagina vindt u enkele voorbeelden van tafels die zowel slank als modern zijn vormgegeven.

Massief eiken tafel
Moderne-eiken-tafel

Massief eiken tafel

Meubelmakerij Casper Rutges maakt massief eiken tafels op maat. Al deze tafels kenmerken zich door moderne en strakke vormgeving. Een voorbeeld hiervan is deze tafel die rondom geheel dezelfde dikte heeft maar toch licht gebouwd is. De strakke en slanke vormgeving wordt door de onzichtbare constructie, onder het blad, in stand gehouden. De fraaie details zogen ervoor dat de tafel niet gaat vervelen.

Iets voor u? Vraag naar de mogelijkheden en de houtsoorten.

Gestoomd-eikenhout-olie

Gestoomd eiken

Gestoom eikenhout heeft een mooie door en door donkere kleur. De natuurlijke nuances blijven behouden waardoor het hout een heel natuurlijke donkere uitstraling heeft in tegenstelling tot een afwerking met donkere olie waarbij de kleur veel minder subtiel is. Ook kunt u een meubel laten maken in gerookt eikenhout, vraag daarvoor naar de mogelijkheden

 

Eiken eettafel

Geolied eiken

Eikenhout met natuurlijke olie is bijna bij iedereen bekend. Soms wordt het vergeleken met de wat zware en klassieke meubels uit een andere tijd. Wanneer het verwerkt wordt in een moderne en strakke ontwerp eettafel kan het juist een verassend effect hebben. Dit geldt zowel voor de rustieke variant als voor de nagenoeg foutloze variant van het eiken.

Gestoomd-eikenhout-naturel

Gestoomd eiken

Gestoom eikenhout afgewerkt met natuurlijke zeep heeft een hele mooie lichte donkere kleur. Het hout is door en door donker en de natuurlijke kleurverschillen blijven behouden. Wilt u meer weten over de zeepafwerking en hoe dit werkt, vraag dan gerust naar de mogelijkheden samen kunnen we dan bekijken of deze afwerking bij u past.

 

Eikenhout-witte-olie

Eiken witte olie

Eikenhout met witte olie heeft een lichtere kleur en is vel minder geel dan eikenhout met natuurlijke olie. Ondanks het witte pigment hoeft het eikenhout geen whitewash effect te krijgen. Doordat het hout nog een aangenaam warme tint heeft past het erg mooi in veel interieurs. Zowel in een foutloze variant als in de rustieke variant is deze afwerking erg mooi.

Gezeept eikenhout

Gezeept eikenhout

Gezeept eikenhout is de meest naturelle afwerking die er bestaat. Voor eikenhout maar ook voor andere houtsoorten.  Oorspronkelijk komt deze afwerking uit Scandinavië en is ook vaak terug te zien in de populaire jaren 50 en 60 meubels. De zeep houdt het eiken door de iets logende werking mooi licht van kleur. Mits regelmatig onderhouden.

 

Eikenhout-witte-olie

Rustiek eiken

Eikenhout met natuurlijke olie maar dan in en rustiekere variant. Rustiek eikenhout heeft vaak veel meer kleurschakeringen dan het bijna foutloze eikenhout. Het heeft dan ook een veel levendiger uitstraling. Alle noesten worden standaard gevuld, dit is wel zo handig in het dagelijks gebruik. De olieafwerking geeft extra bescherming.

Casper Rutges

Geheel vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wilt u weten wat het kost om een massief houten meubel op maat te laten maken? Vraag dan hieronder een geheel vrijblijvende offerte aan. Dan vertellen wij u wat wij voor u kunnen maken in onze meubelmakerij!