Eiken tafel op maat

Een eiken tafel op maat laten maken kan volledig naar eigen idee en wens bij Meubelmakerij Casper Rutges. Wij maken al vele jaren eikenhouten tafels. Door deze expertise kiezen wij altijd het beste massieve eikenhout voor de tafel. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op, dan bespreken wij uw wensen voor een eiken tafel op maat!
Vraag direct een offerte aan!
Strakke vormgeving

MODERNE STRAK VORMGEGEVEN ONTWERPEN

Meubels en tafels op maat gemaakt

EIKEN TAFELS OP MAAT GEMAAKT, OP DE CM NAUWKEURIG

Massief hout

ALLE TAFELS GEHEEL VAN MASSIEF HOUT

Eiken tafel op maat gemaakt

Een eiken tafel op maat maken exact naar uw wens is een expertise die Casper Rutges al meer dan 10 jaar beheerst. De tafels kenmerken zich door strakke en moderne vormgeving. Wanneer wij de tafel maken dan zoeken wij allereerst zorgvuldig naar het beste eikenhout voor de tafel. Waarbij wij nauwlettend kijken naar de kwaliteit, nervenstructuur en kleur.

Door onze vele jaren aan ervaring hebben wij de meeste soorten eiken tafel al eens op maat gemaakt. Kijk daarom ook eens naar onze verschillende tafel projecten. Hier kunt u inspiratie opdoen en mogelijk ziet u een model die u mooi vindt. Uiteraard maken wij iedere eiken tafel volledig op maat uniek naar uw wensen en zullen we al uw gewenste details erin verwerken.

Ook kunt u keuzes maken in de afwerking van het hout. Zo kunt u het hout door ons laten zepen of oliën. Daarnaast kan een eiken tafel op maat ook heel afwerken met olie en daarna behandelen met zeep. Meer over de afwerkingen leest u hieronder.

Eikenhouten Tafel Rondingen 4

Een eiken tafel op maat: verschillende afwerkingen

Nadat wij het beste eikenhout hebben uitgekozen gaan we kijken naar de juiste afwerking voor uw eiken tafel op maat. Hierbij gebruiken wij uitsluitend natuurlijke olie of zeep. Deze verschillende afwerkingen bepalen de uitstraling van een tafel en de sfeer die deze geeft in de ruimte.

Een natuurlijke olie afwerking laat de houtstructuur extra goed tot zijn recht komen. De nerflijnen zijn dan nog veel duidelijker zichtbaar. Een geoliede tafel is erg goed beschermd tegen en hoeft slechts af en toe bij gehouden te worden.

Natuurlijk zeep geeft de tafel een lichtere kleur waardoor die ook weer licht brengt in de ruimte. De zeepafwerking moet wel goed onderhouden worden maar hierdoor blijft de tafel wel mooi licht.

Ook is eiken afwerken met olie en daarna zeep is een optie. Dit geoliede eiken is goed beschermd en door het eiken te zepen als ondehoud houdt dit het oppervlak lichter.

Meer over de verschillende soorten eiken en de afwerkingen ziet u hieronder.

Wilt u meer weten over de grote hoeveelheid aan mogelijkheden voor eiken tafels op maat gemaakt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Eikenhouten Tafel Rondingen 3

De verschillende soorten eikenhouten tafels op maat

De verschillende eikenhouten tafels worden op maat gemaakt naar uw wensen. Herkenbaar aan de tafels die wij maken is onze moderne en strakke stijl. Een voorbeeld hiervan is deze tafel die rondom geheel dezelfde dikte heeft maar toch licht gebouwd is. De strakke en slanke vormgeving wordt door de onzichtbare constructie, onder het blad, in stand gehouden. De eikenhout soorten die wij hiervoor gebruiken zijn:

Gestoomd Eikenhout

Gestoomd eiken tafel

Schitterende sterke houtsoort waarin veel keuze is, zoals veel noesten, weinig noesten, nagenoeg geen noesten. Met verschillende afwerkingen kan een heel verschillend effect behaald worden. Zo is een gezeepte tafel heel naturel en rustig van uitstraling en kan een geoliede tafel veel aanweziger zijn.

Gestoomd En Gezeept Eikenhout

Gestoomd en gezeept eiken

Een unieke en prachtige houtsoort met een fraaie warme kleur. Het hout heeft een spectaculaire nervenstructuur welke geolied het best tot recht komt!

Eikenhout Foutloos Gezeept Wit 1

Gezeept eikenhout

Zeer fraai licht hout dat ultiem licht is af te werken. Dat kan met een zeepafwerking of met een fraaie naturel olie. Het hout kan in overleg verkernde delen bevatten voor een mooi natuurlijk effect.

Zwart Eikenhout

Zwart eikenhout

Fraai mat zwart gemaakt eikenhout dat beschermd wordt met zwarte olie. Heel geschikt voor hele tafels of alleen voor onderstellen.

Geolied Eikenhout

Geolied eiken

Een chique houtsoort met een mooie donkere kleur waarin de kleine kleurnuances het hout een extra subtiele uitstraling geeft. Geolied komt dit het beste tot recht.

Eikenhout Witte Olie

Eiken witte olie

De lichtste houtsoort van allemaal. Optioneel kan er de natuurlijke verkering in verwerkt worden voor een fraai contrast

Rustiek Eiken

Rustiek eiken

Een verfijnde houtsoort met een warme kleur welke na verloop van tijd snel donkerder wordt.

 

Een eikenhouten tafel op maat biedt veel interieursfeer mogelijkheden

Doordat een eikenhouten tafel op maat mogelijk is met veel verschillende houtafwerkingen kunt u de sfeer van een ruimte er ook mee beïnvloeden. Uiteraard geeft een donker eiken eettafel op maat een andere sfeer dan een licht gezeepte variant.

De verschillende mogelijkheden in de afwerking kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met de aanwezige kleuren in het interieur. Maar wij kunnen ook bijpassende accessoires maken. Zo maken wij ook geregeld kasten of bankjes van eikenhout.

  Eikenhout Interieur
  Eikenhouten Tafel Stc 50

  Geheel vrijblijvend een offerte ontvangen voor een eiken tafel op maat?

  Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van een eiken tafel op maat gemaakt? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan door het offerte formulier hieronder in te vullen. Wij vertellen u graag wat voor eiken tafels op maat wij voor u kunnen maken!

  Gezeept Eikenhout

  Offerte Formulier

  Offerte aanvraagformulier

  Andere houtsoorten tafels en meubels die Casper Rutges voor u kan maken ziet u hieronder. Staat uw gewenste houtsoort er niet tussen? Neem ook dan gerust contact op want bijna alle houtsoorten zijn mogelijk.