Tafels op maat van massief hout

Meubelmakerij Casper Rutges maakt een massief houten tafel op maat naar uw wensen. Door de vele jaren aan ervaring kunnen wij uw wensen tot in de details uitwerken. Daarbij komt dat wij alleen tafels maken van de hoogste kwaliteit hout. Wilt u een grote robuuste tafel voor op kantoor of een ruime eettafel op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op!
Vraag direct een offerte aan!
Strakke vormgeving

MODERNE STRAK VORMGEGEVEN ONTWERPEN

Meubels en tafels op maat gemaakt

TAFELS OP MAAT GEMAAKT, OP DE CM NAUWKEURIG

Massief hout

ALLE TAFELS GEHEEL VAN MASSIEF HOUT

Tafels op maat gemaakt

Een massief houten tafel op maat biedt een sfeer in uw huis die u niet krijgt bij een tafel van een normale woonwinkel. Het massieve hout waarvan de tafels gemaakt worden is nauwkeurig uitgekozen. Hierbij letten wij op de kwaliteit van het hout en een unieke nervenstructuur.

In de loop der jaren hebben wij al een hoop modellen gemaakt. U kunt ter inspiratie deze tafel ontwerpen eens bekijken. Maar laat u zich vooral niet remmen in de eigen wensen. Een tafel op maat laten maken door ons gebeurt altijd exact naar uw wens.

Ziet u een tafel die u mooi vindt maar wilt u dat er bepaalde elementen net anders zijn? Geen probleem, wij sparren graag met u over alle ideeën en mogelijkheden zodat u uiteindelijk uw gedroomde tafel op maat krijgt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op!

Tafels Op Maat

Strakke en moderne massief houten eettafels

Wanneer u bij ons een massief houten eettafel wilt laten maken dan staat uiteraard uw wens centraal. Wij zien dat de wensen veelal uit gaan naar strakke moderne ontwerpen. Deze ideeën kunnen wij op veel verschillende manieren uitwerken. Door de keuze in houtsoort en door op een creatieve wijze gebruik te maken van de nervenstructuur in het hout.

Wat wij op het moment erg veel zien zijn tafelpoten gemaakt van staal. Hoewel dit altijd een optie is prefereren wij om de tafels geheel van hout te maken. Doordat wij een speciale constructie hebben bedacht kunnen we ook fraaie lange tafels maken van geheel massief hout.

De afwerking van het hout van het tafelblad en de tafelpoten kan een andere afwerking krijgen. Door hierin te variëren kunnen we verschillende stijlen en sferen creëren. Daarnaast zorgen verschillende houtsoorten ook altijd voor verschillende sferen. Lees hieronder daar meer over!

Strakke En Moderne Massief Houten Eettafels

De verschillende massief eiken tafel afwerkingen

De verschillende massief eiken tafel worden op maat gemaakt naar uw wensen. Herkenbaar aan de tafels die wij maken is onze moderne en strakke stijl. Een voorbeeld hiervan is deze tafel die rondom geheel dezelfde dikte heeft maar toch licht gebouwd is. De strakke en slanke vormgeving wordt door de onzichtbare constructie, onder het blad, in stand gehouden. De eikenhout afwerkingen die wij hiervoor gebruiken zijn:

Gestoomd-eikenhout-olie

Gestoomd eiken

Een gestoomde eikenhouten tafel op maat heeft een mooie donkere kleur. De natuurlijke nuances blijven behouden waardoor het hout een heel natuurlijke donkere uitstraling heeft in tegenstelling tot een afwerking met donkere olie waarbij de kleur veel minder subtiel is. Ook kunt u een meubel laten maken in gerookt eikenhout, vraag daarvoor naar de mogelijkheden.

Gestoomd-eikenhout-zeep

Gestoomd en gezeept eiken

Gestoomd eikenhout afgewerkt met natuurlijke zeep heeft een hele mooie lichte donkere kleur. Het hout is door en door donker en de natuurlijke kleurverschillen blijven behouden. Wilt u meer weten over de zeepafwerking en hoe dit werkt, vraag dan gerust naar de mogelijkheden samen kunnen we dan bekijken of deze afwerking bij u past.

Eikenhout-gezeept

Gezeept eikenhout

Gezeept eikenhout is de meest naturelle afwerking die er bestaat. Voor eikenhout maar ook voor andere houtsoorten. Oorspronkelijk komt deze afwerking uit Scandinavië en is ook vaak terug te zien in de populaire jaren 50 en 60 meubels. De zeep houdt de eiken tafel door de iets logende werking mooi licht van kleur. Mits regelmatig onderhouden.

Zwart Eikenhout Tafel

Zwart eikenhout

Een eiken tafels op maat gemaakt kunnen ook gemaakt worden van mat zwart eikenhout. Dit eiken is met een speciale beschermende olie zwart gemaakt. Dit kan zowel worden toegepast op de gehele tafel als alleen voor het onderstel. Wanneer alleen het onderstel gemaakt is van zwart eiken dan kan dit zorgen voor een mooi contrast.

Eiken Tafel Op Maat

Geolied eiken

Eikenhout met natuurlijke olie is bijna bij iedereen bekend. Soms wordt het vergeleken met de wat zware en klassieke meubels uit een andere tijd. Wanneer het verwerkt wordt in een moderne en strakke ontwerp eettafel kan het juist een verassend effect hebben. Dit geldt zowel voor de rustieke variant als voor de nagenoeg foutloze variant van het eiken.

Eikenhout-witte-olie

Eiken witte olie

Eikenhout met witte olie heeft een lichtere kleur en is minder geel dan eikenhout met natuurlijke olie. Ondanks het witte pigment hoeft het eikenhout geen whitewash effect te krijgen. Doordat de eikenhouten tafel op maat nog een aangenaam warme tint heeft past het erg mooi in veel interieurs. Zowel in een foutloze variant als in de rustieke variant is deze afwerking erg mooi.

Eiken-Rustiek-olie

Rustiek eiken

Fraai mat zwart gemaakt eikenhout dat beschermd wordt met zwarte olie. Heel geschikt voor hele tafels of alleen voor onderstellen.

Verschillende maten en vormen massieve tafels

Een massieve tafel laten maken tot in detail naar uw wens betekent dat we goed uw ideeën in kaart moeten brengen. Om voor u inzichtelijk te maken welke onderdelen wij allemaal bespreken hebben wij een lijst hiervan gemaakt. Uiteraard zullen wij tijdens uw aanvraag dit nauwkeurig met u doornemen.

  • Formaat van het tafelblad, lengte, breedte en dikte;
  • Vorm van het tafelblad, strak en recht of bijvoorbeeld natuurlijk golvend;
  • Plaatsing van het tafelblad, wilt u het bijvoorbeeld zwevend of geplaatst op de tafelpoot.
  • Formaat van de tafelpoot, lengte, breedte, dikte en ook vorm,
  • Het soort tafelpoot die u op maat gemaakt wilt hebben;
  • De plaatsing van de tafelpoot bijvoorbeeld op de hoeken of juist in het midden;
  • Houtsoort;
  • De hardheid van de constructie en de houtsoort;
  • De afwerking, dit bepaalt de sfeer van de tafel;

Daarnaast kunnen massief houten eettafels in overleg ook voorzien worden van bijvoorbeeld een glazen blad in plaats van hout. Op het gebied van de lengte en slankheid van de tafel is veel mogelijk. Doordat wij gebruik maken van een unieke constructie kunnen wij slanke lange tafels maken, geheel van massief hout, zonder dat het dreigt door te zakken.

Verschillende Maten En Vormen Massieve Tafels

Kies meubelmaker Casper Rutges voor uw unieke tafel op maat

Dankzij bijna 10 jaar aan ervaring kunnen wij ideeën altijd tot in detail uitwerken als het aankomt op unieke tafels op maat. Of het nou gaat om een eettafel of een andere soort tafel wij kunnen uw mooiste dromen waarmaken.

Wilt u weten wat het kost om een massief houten tafel op maat te laten maken? Vraag dan hieronder een geheel vrijblijvende offerte aan. Dan vertellen wij u wat wij voor u kunnen maken in onze meubelmakerij!

Meubelmaker Casper Rutges Voor Uw Unieke Tafel Op Maat
Casper Rutges

Geheel vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wilt u weten wat het kost om een massief houten meubel op maat te laten maken? Vraag dan hieronder een geheel vrijblijvende offerte aan. Dan vertellen wij u wat wij voor u kunnen maken in onze meubelmakerij!

8 + 10 =