Essenhouten tafel

Laat uw droom essenhouten tafel maken bij dé specialist. Meubelmaker Casper Rutges maakt tafels van essen naar uw wensen.

Essenhouten tafel

Essenhout is één van mijn favoriete houtsoorten. De subtiele nervenstructuur en de mooie lichte kleur is uniek. Het hout selecteer ik dan ook speciaal op deze mooie fijne structuur. Naats de fraaie structuur van essenhout heeft het ook nog eens de eigenschap dat het hard is en relatief licht van gewicht. Bijzonder geschikt dus voor een fraaie tafel op maat. 

 

Lange tafel van essenhout

Essenhout is in hele lange lengtes te verkrijgen in grote breedtes. Het hout is daardoor ook geschikt om lange en brede tafels van te maken. 

strakke-tafel-essenhout
Tafel Essenhout Brede
Tafel Es Brede Delen

Essenhout

Essenhout is een schitterende houtsoort met een subtiele nervenstructuur en mooie vlamtekening. Het hout kan bijna wit zijn met in de kern een mooie donkere verkleuring, olijfessen. Essenhout is zeer geschikt voor mooie tafels, kasten, stoelen en andere meubels. Gezeept is het hout op zijn mooist.

Essenhouten tafel

Een essenhouten tafel kan aangenaam licht van kleur zijn. Subtiel wit wisselt af met een mooie donkere verkerning. De fijne nervenstructuur van essen komt uitstekend tot recht in een op maat gemaakte tafel of kast. Essenhout past goed in een modern interieur.

Essenhout en interieur

Een essenhouten tafel past goed in een modern interieur. De lichte kleur van het hout past mooi bij aardtinten, donkere kleuren en in een licht interieur. Met name een zeepafwerking of een lichte olie afwerking laten het hout dan optimaal tot recht komen.

Wit essenhout lichte olieafwerking

Essenhout-witte-zeep

Schitterend licht gekleurd essenhout. Doordat het hout is afgewerkt met een hele lichte olie behoudt het de natuurlijke zachte kleur. Deze afwerking is goed bij te houden en schoon te maken.

Verkernd essenhout naturel olieafwerking

Essenhout-met-kern-olie

Essenhout kan kernhout bevatten. Dit kernhout wordt ook wel olijfessen genoemd doordat het gelijkenissen vertoond met de nervenstructuur van essenhout. Wanneer het essenhout wordt afgewerkt met natuurlijke olie komen deze kleuren extra goed tot recht.

Verkernd essenhout met een lichte olieafwerking

Hor. Essenhout Verkernd Lichte Afwerking
Verkernd essenhout kan ook licht afgewerkt worden. Door de afwerking met een lichte olie behoudt het hout de natuurlijke zachte kleur. Het contrast met het verkernde hout is nog steeds aanwezig maar is minder scherp dan bij de afwerking met de natuurlijke olie. Deze afwerking is goed bij te houden en schoon te maken.

Geselecteerd verkernd essenhout met een naturel olieafwerking

Horizontaal Essemhout Verkernd Olie

Essenhout kan kernhout bevatten. Dit kernhout wordt ook wel olijfessen genoemd doordat het gelijkenissen vertoond met de nervenstructuur van essenhout. Wanneer het essenhout wordt afgewerkt met natuurlijke olie komen deze kleuren extra goed tot recht.

Casper Rutges

Geheel vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wilt u weten wat het kost om een massief houten meubel op maat te laten maken? Vraag dan hieronder een geheel vrijblijvende offerte aan. Dan vertellen wij u wat wij voor u kunnen maken!

Offerte aanvraagformulier