Essenhouten tafel

Essenhouten tafel

Essenhout is één van mijn favoriete houtsoorten. De subtiele nervenstructuur en de mooie lichte kleur is uniek. Het hout selecteer ik dan ook speciaal op deze mooie fijne structuur.
strakke-tafel-essenhout

Essenhout

Essenhout is een schitterende houtsoort met een subtiele nervenstructuur en mooie vlamtekening. Het hout kan bijna wit zijn met in de kern een mooie donkere verkleuring, olijfessen. Essenhout is zeer geschikt voor mooie tafels, kasten, stoelen en andere meubels. Gezeept is het hout op zijn mooist.

Essenhouten tafel

Een essenhouten tafel kan aangenaam licht van kleur zijn. Subtiel wit wisselt af met een mooie donkere verkerning. De fijne nervenstructuur van essen komt uitstekend tot recht in een op maat gemaakte tafel of kast. Essenhout past goed in een modern interieur.

Essenhout en interieur

Een essenhouten tafel past goed in een modern interieur. De lichte kleur van het hout past mooi bij aardtinten, donkere kleuren en in een licht interieur. Met name een zeepafwerking of een lichte olie afwerking laten het hout dan optimaal tot recht komen.

Casper Rutges

Geheel vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wilt u weten wat het kost om een massief houten meubel op maat te laten maken? Vraag dan hieronder een geheel vrijblijvende offerte aan. Dan vertellen wij u wat wij voor u kunnen maken in onze meubelmakerij!

7 + 2 =