Massief houten kasten

Kasten

Massief houten kasten kennen vele gedaanten: vitrinekast, servieskast, boekenkast, audiomeubel of buffetkast. Een kast kan ook verschillende functies in zich verenigen, zoals de servieskast met boekenkast van olijfessen die op deze website staat. Net als tafels kunnen kasten geheel naar wens worden gemaakt in een houtsoort naar keuze.

Ambachtelijke-tafel-op-maat

De verschillende massief eiken tafel afwerkingen

De verschillende massief eiken tafel worden op maat gemaakt naar uw wensen. Herkenbaar aan de tafels die wij maken is onze moderne en strakke stijl. Een voorbeeld hiervan is deze tafel die rondom geheel dezelfde dikte heeft maar toch licht gebouwd is. De strakke en slanke vormgeving wordt door de onzichtbare constructie, onder het blad, in stand gehouden. De eikenhout afwerkingen die wij hiervoor gebruiken zijn:

Gestoomd-eikenhout-olie

Gestoomd eiken

Een gestoomde eikenhouten tafel op maat heeft een mooie donkere kleur. De natuurlijke nuances blijven behouden waardoor het hout een heel natuurlijke donkere uitstraling heeft in tegenstelling tot een afwerking met donkere olie waarbij de kleur veel minder subtiel is. Ook kunt u een meubel laten maken in gerookt eikenhout, vraag daarvoor naar de mogelijkheden.

Gestoomd-eikenhout-zeep

Gestoomd en gezeept eiken

Gestoomd eikenhout afgewerkt met natuurlijke zeep heeft een hele mooie lichte donkere kleur. Het hout is door en door donker en de natuurlijke kleurverschillen blijven behouden. Wilt u meer weten over de zeepafwerking en hoe dit werkt, vraag dan gerust naar de mogelijkheden samen kunnen we dan bekijken of deze afwerking bij u past.

Eikenhout-gezeept

Gezeept eikenhout

Gezeept eikenhout is de meest naturelle afwerking die er bestaat. Voor eikenhout maar ook voor andere houtsoorten. Oorspronkelijk komt deze afwerking uit Scandinavië en is ook vaak terug te zien in de populaire jaren 50 en 60 meubels. De zeep houdt de eiken tafel door de iets logende werking mooi licht van kleur. Mits regelmatig onderhouden.

Zwart Eikenhout Tafel

Zwart eikenhout

Een eiken tafels op maat gemaakt kunnen ook gemaakt worden van mat zwart eikenhout. Dit eiken is met een speciale beschermende olie zwart gemaakt. Dit kan zowel worden toegepast op de gehele tafel als alleen voor het onderstel. Wanneer alleen het onderstel gemaakt is van zwart eiken dan kan dit zorgen voor een mooi contrast.

Eiken Tafel Op Maat

Geolied eiken

Eikenhout met natuurlijke olie is bijna bij iedereen bekend. Soms wordt het vergeleken met de wat zware en klassieke meubels uit een andere tijd. Wanneer het verwerkt wordt in een moderne en strakke ontwerp eettafel kan het juist een verassend effect hebben. Dit geldt zowel voor de rustieke variant als voor de nagenoeg foutloze variant van het eiken.

Eikenhout-witte-olie

Eiken witte olie

Eikenhout met witte olie heeft een lichtere kleur en is minder geel dan eikenhout met natuurlijke olie. Ondanks het witte pigment hoeft het eikenhout geen whitewash effect te krijgen. Doordat de eikenhouten tafel op maat nog een aangenaam warme tint heeft past het erg mooi in veel interieurs. Zowel in een foutloze variant als in de rustieke variant is deze afwerking erg mooi.

Eiken-Rustiek-olie

Rustiek eiken

Fraai mat zwart gemaakt eikenhout dat beschermd wordt met zwarte olie. Heel geschikt voor hele tafels of alleen voor onderstellen.

Boekenkast van esdoornhout

Massief houten boekenkast van massief esdoornhout. Deze kast is gmaakt om precies in de hal te passen zonder een massief aandoend blok te zijn. Er is schitterend wit europees esdoornhout gebruikt met hier en daar een klein beetje valse kern. De kast loopt naar twee kanten af door minder diep te worden. Daardoor past de kast zowel visueel als praktisch goed in de doorloop. 

servieskast-massie-olijfessen
Badkamermeubel-essenhout

Zwevend badkamermeubel – essenhout

Dit zwevende essenhouten badkamermeubel is ontworpen voor een gerenoveerde badkamer. De badkamer is langerekt en smal. Een lang badkamermeubel is daarom een goede oplossing voor voldoende ruimte en lades en ook om de lengte van badkamer te benadrukken.
Casper Rutges

Geheel vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wilt u weten wat het kost om een massief houten meubel op maat te laten maken? Vraag dan hieronder een geheel vrijblijvende offerte aan. Dan vertellen wij u wat wij voor u kunnen maken in onze meubelmakerij!