Kersenhouten tafel

Meubelmaker Casper Rutges maakt kersenhouten tafels op maat, alle tafels worden gemaakt van massief hout
 

Kersenhouten tafel op maat

Meubelmaker Casper Rutges maakt kersenhouten tafels op maat. Alle tafels worden gemaakt van massief hout. Deze tafels kenmerken zich door de moderne en strakke vormgeving. Een voorbeeld hiervan is de kersenhouten eettafel met zwevend blad. In deze tafel zitten aan aantal fraaie ambachtelijke verbindingen verwerkt. Alle kersenhouten tafels worden gemaakt van een hoge kwaliteit kersenhout met een schitterende subtiele nervenstructuur. Het hout wordt afgewerkt met natuurlijke olie waardoor de kleur en structuur van het hout mooi tot recht komt.

Bent u op zoek naar een kersenhouten tafel op maat? Stuur dan een berichtje. Ook bent u op afspraak van harte welkom in de werkplaats om de mogelijkheden te bespreken en het kersenhout te komen bekijken.

kersenhouten-tafel

Kersenhout

Een paar voorbeelden van kersenhout dat afgewerkt is met natuurlijke olie. Deze massief houten panelen kunt u ook in de werkplaats komen bekijken.

Kersenhout

  Kersenhout is een hele elegante en verfijnde houtsoort en zeer geschikt om tafels van te maken.De mooie en fijne structuur van het hout met de gevarieerde lichte tot donkere roodbruine kleur maakt een tafel of ander meubel tot een elegante verschijning. Het spinthout steekt bijna wit tot lichtgeel af tegen het donkere kernhout. Kersenhout voelt glad aan wanneer het afgewerkt is. Het hout heeft een fijne nerf en een rustige vlamtekening op de dosse vlakken. Na het bewerken heeft kersenhout van zichzelf al een lichte glans. De structuur van kersenhout lijkt wat op de fijne structuur van esdoorn en in mindere mate ook op die van plataanhout.

Strakke en moderne kersenhouten tafel

Deze kersenhouten eettafel is op maat gemaakt. De subtiele nervenstructuur van het kersenhout in deze tafel komt goed tot recht in dit strakke ontwerp. Deze ruime eettafel geeft genoeg ruimte om royaal aan te kunnen zitten. De speciale constructie onder de tafel maakt dit slanke en strakke uiterlijk mogelijk.

Kersenhouten tafel op maat

Hier kunt u een detail zien van de kersenhouten tafel met zwevend blad waarin veel ambachtelijke verbindingen zijn verwerkt. Het blad heeft kopregels, de poten zijn verbonden met de regels met doorgaande pennen en de lengteregels zijn opgewigd. Het notenhout waar de wigjes van gemaakt zijn contrasteren mooi met het kersenhout.

Kersenhouten eettafel

Deze kersenhouten eettafel met zwevend blad is op maat gemaakt volgens de specifieke wensen van de klant. Er is een schitterende kwaliteit kersenhout gebruikt. Het zwevende blad heeft kopregels die het blad de ruimte geven om te werken. De poten zijn met de korte regels verbonden met doorgaande pennen.

Tafel met zwart onderstel

Dit is een voorbeeld van een grote tafel met een ruim tafelblad. Op de foto is het blad gemaakt van iepenhout maar dit model kan ook heel goed vervangen worden door kersenhout. Het blad kan samengesteld worden uit mooie brede delen kersenhout. Het zwart eiken onderstel is op een natuurlijke manier zwart gemaakt. De regels zijn verbonden met doorgaande pennen en getoogd met toogpennen.

Salontafel met glazen blad

Deze salontafel is van notenhout gemaakt en heeft een glasplaat in het midden. Deze salontafel kan ook gemaakt worden in andere houtsoorten waaronder kersenhout. De regels en de poten zijn in de lengte verbonden met een slisverbinding. De strakke en donkere omlijning van het massieve notenhout versterkt het effect van de glasplaat.
Casper Rutges

Geheel vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wilt u weten wat het kost om een massief houten meubel op maat te laten maken? Vraag dan hieronder een geheel vrijblijvende offerte aan. Dan vertellen wij u wat wij voor u kunnen maken in onze meubelmakerij!