Over meubelmaker Casper Rutges & de meubelmakerij

 

De tekening in het hout

De meubels van meubelmaker Casper Rutges zijn altijd gemaakt van massief hout. Hout dat speciaal uitgezocht is op kwaliteit en tekening. Voorbeelden van meubels waarin de tekening van het hout een bijzonder effect geeft vindt u op deze website.

Massief Europees en liefst ook regionaal gewonnen hout vormt de basis van de meubels

De meubels van Casper kenmerken zich door moderne, functionele vormgeving en het gebruik van ambachtelijke verbindingen. Deze ambachtelijke verbindingen hebben niet alleen een constructieve functie in het meubel. Het zijn ook decoratieve blikvangers! Een goed voorbeeld hiervan is de esdoorn houten tafel met zwevend bladDeze tafel is overigens te bezichtigen bij de meubelmakerij zelf!

Het hergebruiken van oud hout of hout uit een bestaand meubel is een goeie manier van meubelmaken

 

Hergebruikt hout in uw nieuwe meubel

Een oude tafel of kast of een stapel oude balken kunnen een nieuw leven krijgen. Deze kunnen worden omgetoverd tot een nieuw meubel waar de geschiedenis van het hout in terug komt. Een voorbeeld van dit hergebruik van hout is de tafel Frans eikenhout uit een huis in Frankrijk dat verbouwd is. De oude balken van de constructie van het huis zijn door Casper verwerkt tot een tafel met een levendige uitstraling waar hier en daar de oude verbindingen nog in terug te vinden zijn. Wilt u iets nieuws maken van uw oude meubel?

Neem contact op om te vragen wat de mogelijkheden zijn voor hergebruikt hout in uw nieuwe meubel.

 

Duurzaamheid

Milieuvriendelijk werken en duurzaamheid staan zeer hoog in het vaandel: de footprint wordt zo klein mogelijk gehouden. Lees hier meer over duurzaam werken en hout en waarom dit voor meubelmakerij Casper Rutges zo belangrijk is.

 

Moderne vormgeving

Massief houten meubels en moderne vormgeving gaan goed samen. Mooie rechte lijnen en vlakken of zachte curven in een functioneel ontwerp zonder onnodige details. Ambachtelijke constructieve verbindingen kunnen hierin blikvangers zijn. Het ontwerp houdt rekening met de tekening van het hout.

 

Duurzaam hout

Milieuvriendelijk werken en duurzaamheid staan zeer hoog in het vaandel: de footprint wordt zo klein mogelijk gehouden. Daarom wordt er alleen gewerkt met hout dat op verantwoorde wijze is gekapt en gedroogd en, liever nog, regionaal hout.

Daarnaast worden alleen natuurlijke en milieuvriendelijke afwerkingsmaterialen gebruikt als olie, zeep en was. Het afval bestaat vrijwel volledig uit zaagsel en resthout en ook daarvoor is weer een nuttige bestemming voor gevonden.