Over

Over Casper Rutges

Meubelmakerij Casper Rutges maakt massief houten meubels op maat. Hout dat speciaal uitgezocht is op kwaliteit en nervenstructuur. Voorbeelden van meubels waarin de tekening van het hout een bijzonder effect geeft aan de meubels vindt u op deze website.

De meubels van Casper kenmerken zich door moderne, functionele vormgeving en het gebruik van ambachtelijke verbindingen. Deze ambachtelijke verbindingen hebben niet alleen een constructieve functie in het meubel. Het zijn ook decoratieve blikvangers! Massief houten meubels en moderne vormgeving gaan goed samen. Ontwerpen met mooie rechte lijnen en vlakken of zachte curven in een ontwerp zonder onnodige details. Een aantal goede voorbeelden hiervan zijn de strakke en slanke iepenhouten tafel, de esdoorn houten tafel met zwevend blad, de kersenhouten tafel met zwevend blad en deze tafel met zwart onderstel met een spectaculair iepenhouten blad.

DE TEKENING IN HET HOUT

Voor elk meubel wordt veel tijd besteed aan de selectie van het hout op kwaliteit, kleur en structuur. Dit wordt afgestemd op de wensen van de klant en wat past bij het meubel. Zo zal een tafel met een wild getekend iepenhouten blad geheel anders samengesteld worden dan bijvoorbeeld een tafel van gezeept eikenhout of gezeept essenhout.

HERGEBRUIKT HOUT IN UW NIEUWE MEUBEL

Een oude tafel of kast of een stapel oude balken kunnen een nieuw leven krijgen. Deze kunnen worden omgetoverd tot een nieuw meubel waar de geschiedenis van het hout in terug komt. Een voorbeeld van dit hergebruik van hout is de tafel Frans eikenhout uit een huis in Frankrijk dat verbouwd is.
De oude balken van de constructie van het huis zijn door Casper verwerkt tot een tafel met een levendige uitstraling waar hier en daar de oude verbindingen nog in terug te vinden zijn. Wilt u iets nieuws maken van uw oude meubel?

Neem contact op om te vragen wat de mogelijkheden zijn voor hergebruikt hout in uw nieuwe meubel.

DUURZAAMHEID

Milieuvriendelijk werken en duurzaamheid staan zeer hoog in het vaandel: de footprint wordt zo klein mogelijk gehouden. Lees hier meer over duurzaam werken en hout en waarom dit voor meubelmakerij Casper Rutges zo belangrijk is.

MODERNE VORMGEVING

Massief houten meubels en moderne vormgeving gaan goed samen. Mooie rechte lijnen en vlakken of zachte curven in een functioneel ontwerp zonder onnodige details. Ambachtelijke constructieve verbindingen kunnen hierin blikvangers zijn. Het ontwerp houdt rekening met de tekening van het hout.

DUURZAAM HOUT

Milieuvriendelijk werken en duurzaamheid staan zeer hoog in het vaandel: de footprint wordt zo klein mogelijk gehouden. Daarom wordt er alleen gewerkt met hout dat op verantwoorde wijze is gekapt en gedroogd en, liever nog, regionaal hout.

Daarnaast worden alleen natuurlijke en milieuvriendelijke afwerkingsmaterialen gebruikt als olie, zeep en was. Het afval bestaat vrijwel volledig uit zaagsel en resthout en ook daarvoor is weer een nuttige bestemming voor gevonden.

Meubelmakerij casper rutges
meubelmaker
naamloos-7
Casper Rutges

Geheel vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wilt u weten wat het kost om een massief houten meubel op maat te laten maken? Vraag dan hieronder een geheel vrijblijvende offerte aan. Dan vertellen wij u wat wij voor u kunnen maken!

Offerte aanvraagformulier