Eiken tafel

Op maat gemaakte, massief eiken houten tafels. Strakke vormgeving, eettafels en werktafels.
Strakke vormgeving

Strakke vormgeving

 

Meubels en tafels op maat gemaakt

Op maat gemaakt

 

Massief hout

Alles van massief hout

 

Massief eiken eettafel

Meubelmakerij Casper Rutges maakt eiken eettafels. Alle massief eiken tafels worden geheel op maat gemaakten worden gekenmerkt door moderne en eenvoudige vormgeving. Het eikenhout  dat gebruikt wordt is ingekocht op duurzame herkomst, kwaliteit en kleurstelling. Voor een mooie en duurzame afwerking worden de tafels afgewerkt met natuurlijke olie of met zeep. Een afwerking met olie laat de nervenstructuur mooi naar voren komen en bij enig onderhoud blijft een eikenhouten tafel ook heel mooi en krijgt de kleur steeds meer diepte. De zeepafwerking geeft het eiken door een licht logende werking een hele mooie lichte kleur en in combinatie met regelmatig onderhoud moet worden behoudt het eiken hout ook de mooie lichte kleur. Hebt u interesse in een eiken tafel op maat? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden of maak een afspraak om langs te komen in de werkplaats.
Eikenhouten tafel op maat
Eikenhout met noesten op maat

Eikenhout

Eikenhout heeft zowel een robuuste als elegante uitstraling. De afwerking en de kwaliteit van het hout is uiteindelijk bepalend voor deze uitstraling . Wanneer het hout afgewerkt wordt met zeep heeft het eerder een hele natuurlijke en neutrale kleur. Het hout voelt dan na verloop van tijd steeds zachter aan en laat het eikenhout de mooie natuurlijke kleur behouden. Het wordt zelfs iets lichter. Indien eikenhout afgewerkt wordt met natuurlijke olie dan verdiept dat de kleur van het hout. Wanneer er olie met wit pigment gebruikt wordt dan krijgt eikenhout een lichtere en veel minder gele kleur. Meubelmakerij Casper Rutges gebruikt beide afwerkingen, zeep en olie. In de werkplaats zijn voldoende houtstalen met verschillende afwerkingen om de mogelijkheden van beide afwerkingen te laten zien. U kunt zo goed beoordelen welke afwerking het meest geschikt is voor uw tafel.

Eiken tafel met staal

Interieur / eettafel van eikenhout

Een eiken eettafel is gemakkelijk in het interieur in te passen. Om uw eiken tafel in te passen in uw interieur zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan het eikenhout afgewerkt worden met verschillende afwerkingen om de kleur en uitstraling aan te passen maar ook is het mogelijke om gebruik te maken van bijvoorbeeld gerookt eikenhout dat mooie natuurlijke donkere kleurschakeringen heeft.

Bijpassende eiken bankjes maken de eettafel extra functioneel in ruimte gebruik. Doordat bankjes in bijna elke lengte gemaakt kunnen worden kunnen deze zowel aan de korte kant van de tafel geplaatst worden, aan het hoofdeinde van de tafel, als aan de lange kant van de tafel. Zo kunnen er gemakkelijk mensen aanschuiven wanneer dat nodig is!

Tafel van eiken hout

Een eiken tafel kan op veel manieren en in veel variaties gemaakt worden maar is misschien wel op zijn best als in het model op de beginfoto. Bent u geinteresseerd in een dergellijke eiken tafel? Kijkt u dan eens onder aan deze pagina naar wat voor beelden! Het is heel goed mogelijk om deze strakke en moderne eiken tafel in een aangepaste variant te maken. Een voorbeeld hiervan is het laten doorlopen van pennenin het blad. Het is ook mogelijk bijpassende bankjes te maken. Meubelmakerij casper Rutges maakt verschillende modellen eiken eettafels. Op deze pagina vindt u slechts enkele voorbeelden.

 

Massief eiken tafel
Moderne-eiken-tafel

Massief eiken tafel

Casper Rutges maakt massief eiken tafels op maat. Al deze tafels kenmerken zich door moderne en strakke vormgeving. Een voorbeeld hiervan is deze tafel die rondom geheel dezelfde dikte heeft maar toch licht gebouwd is. De strakke en slanke vormgeving wordt door de onzichtbare constructie, onder het blad, in stand gehouden. De fraaie details zogen ervoor dat de tafel niet gaat vervelen. U kunt deze tafel in bijna elke wenselijke maat laten maken. Bent u op zoek naar een grote eiken tafel of juist een kleine eettafel?

Vraagt u dan naar de mogelijkheden en de houtsoorten.

Gestoomd-eikenhout-olie

Gestoomd eiken

Gestoom eikenhout heeft een mooie door en door donkere kleur. De natuurlijke nuances blijven behouden waardoor het hout een heel natuurlijke donkere uitstraling heeft in tegenstelling tot een afwerking met donkere olie waarbij de kleur veel minder subtiel is. Ook kunt u een meubel laten maken in gerookt eikenhout, vraag daarvoor naar de mogelijkheden

Eiken eettafel

Geolied eiken

Eikenhout met natuurlijke olie is bijna bij iedereen bekend. Soms wordt het vergeleken met de wat zware en klassieke meubels uit een andere tijd. Wanneer het verwerkt wordt in een moderne en strakke ontwerp eettafel kan het juist een verassend effect hebben. Dit geldt zowel voor de rustieke variant als voor de nagenoeg foutloze variant van het eiken.

Gestoomd-eikenhout-naturel

Gestoomd eiken

Gestoom eikenhout afgewerkt met natuurlijke zeep heeft een hele mooie lichte donkere kleur. Het hout is door en door donker en de natuurlijke kleurverschillen blijven behouden. Wilt u meer weten over de zeepafwerking en hoe dit werkt, vraag dan gerust naar de mogelijkheden samen kunnen we dan bekijken of deze afwerking bij u past.

Eikenhout-witte-olie

Eiken witte olie

Eikenhout met witte olie heeft een lichtere kleur en is vel minder geel dan eikenhout met natuurlijke olie. Ondanks het witte pigment hoeft het eikenhout geen whitewash effect te krijgen. Doordat het hout nog een aangenaam warme tint heeft past het erg mooi in veel interieurs. Zowel in een foutloze variant als in de rustieke variant is deze afwerking erg mooi.

Gezeept eikenhout

Gezeept eikenhout

Gezeept eikenhout is de meest naturelle afwerking die er bestaat. Voor eikenhout maar ook voor andere houtsoorten.  Oorspronkelijk komt deze afwerking uit Scandinavië en is ook vaak terug te zien in de populaire jaren 50 en 60 meubels. De zeep houdt het eiken door de iets logende werking mooi licht van kleur. Mits regelmatig onderhouden.

Eikenhout-witte-olie

Rustiek eiken

Eikenhout met natuurlijke olie maar dan in en rustiekere variant. Rustiek eikenhout heeft vaak veel meer kleurschakeringen dan het bijna foutloze eikenhout. Het heeft dan ook een veel levendiger uitstraling. Alle noesten worden standaard gevuld, dit is wel zo handig in het dagelijks gebruik. De olieafwerking geeft extra bescherming.

Meubelmaker Casper Rutges

Geheel vrijblijvend een offerte ontvangen?