Meubelmaker Rotterdam

Massief houten meubels op maat. Meubelmakerij Casper Rutges maakt strak vormgegeven meubels voor consumenten en bedrijven uit Rotterdam.
Meubelmaker Casper Rutges

Meubelmakerij Rotterdam

Meubelmakerij Casper Rutges maakt moderne en strak vormgegeven meubels van massief hout. Er worden zowel tafels op maat als kasten op maat gemaakt. Alle meubels worden gemaakt van Europese houtsoorten. Het is mogelijk om een van de bestaande ontwerpen te maken die u op de website kunt vinden. Ook kan er samen met u een ontwerp gemaakt worden voor een unieke tafel of kast. Woont u in de regio Rotterdam en bent u op zoek naar een meubelmakerij die voor u een massief houten tafel of kast kan maken, neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Tafel-gestoomd-eikenhout-3
Esdoornhout Kast op maat

De werkwijze

Vraagt u gerust naar de mogelijkheden en een prijsindicatie. De werkwijze van meubelmakerij Casper Rutges is al volgt:

1. Kennismaking

U bent op zoek naar een meubel maar vindt dat niet op de website. In dat geval omschrijft u het meubel zo goed mogelijk en mail uw wensen dan via het contactformulier op deze website. Heeft u een meubel zien staan op de website waar u geïnteresseerd in bent? Geef dan de maatvoering, houtsoort en het model door.

2. Prijsindicatie

Wanneer u iets geheel op maat en naar een nieuw ontwerp wilt laten maken dan krijgt u binnen 48 uur een eerste prijsindicatie. Bij een model krijgt dan binnen 24 uur en geheel vrijblijvend een prijs van het meubel.

3. Terugkoppeling

Wanneer u na deze prijsindicatie geïnteresseerd bent dan neemt Casper contact met u op om het vervolg te bespreken. Uiteraard bent u ook van harte welkom om in de werkplaats de houtstalen te bekijken met de verschillende afwerkingsmogelijkheden. We bespreken dan de mogelijkheden van de verschillende houtsoorten en kijken verder naar het ontwerp. Wanneer we het definitief ontwerp hebben bepaald dan krijgt u een offerte met de specificaties van het meubel. Bij een op maat gemaakt meubel hoort uiteraard een levertijd, deze hangt sterk af van het type meubel en de drukte van het moment. Alle meubels worden handgemaakt dus houdt u rekening met een levertijd.

4. Aanvullend materiaal

Wilt u afbeeldingen versturen, dat kan het beste naar het mailadres: info@meubelmaker-casperrutges.nl.

Waarom zijn wij jouw ideale meubelmakerij?

Meubelmakerij Casper Rutges maakt massief houten meubels op maat. Hout dat speciaal uitgezocht is op kwaliteit en nervenstructuur. Voorbeelden van meubels waarin de tekening van het hout een bijzonder effect geeft aan de meubels vindt u op deze website.
De meubels van Casper kenmerken zich door moderne, functionele vormgeving en het gebruik van ambachtelijke verbindingen. Deze ambachtelijke verbindingen hebben niet alleen een constructieve functie in het meubel. Het zijn ook decoratieve blikvangers! Massief houten meubels en moderne vormgeving gaan goed samen. Ontwerpen met mooie rechte lijnen en vlakken of zachte curven in een ontwerp zonder onnodige details. Een aantal goede voorbeelden hiervan zijn de strakke en slanke iepenhouten tafel, de esdoorn houten tafel met zwevend blad, de kersenhouten tafel met zwevend blad en deze tafel met zwart onderstel met een spectaculair iepenhouten blad.
Meubelmaker Casper Rutges
Voor elk meubel wordt veel tijd besteed aan de selectie van het hout op kwaliteit, kleur en structuur. Dit wordt afgestemd op de wensen van de klant en wat past bij het meubel. Zo zal een tafel met een wild getekend iepenhouten blad geheel anders samengesteld worden dan bijvoorbeeld een tafel van gezeept eikenhout of gezeept essenhout.
Milieuvriendelijk werken en duurzaamheid staan zeer hoog in het vaandel: de footprint wordt zo klein mogelijk gehouden. Lees hier meer over duurzaam werken en hout en waarom dit voor meubelmakerij Casper Rutges zo belangrijk is. Daarnaast worden alleen natuurlijke en milieuvriendelijke afwerkingsmaterialen gebruikt als olie, zeep en was. Het afval bestaat vrijwel volledig uit zaagsel en resthout en ook daarvoor is weer een nuttige bestemming voor gevonden.

Offerte en werkwijze aanvragen

Woont u in Rotterdam en bent u op zoek naar een meubelmaker? Neem dan contact om geheel vrijblijvend meer informatie aan te vragen.

Tafel op maat

Bent u op zoek naar een tafel op maat? Meubelmakerij Casper Rutges maakt strak vormgegeven massief houten tafels op maat. Voor al deze op maat gemaakte tafels gelden de kernwaarden van meubelmakerij Casper Rutges:

  • strakke en moderne vormgeving
  • exact op maat gemaakt
  • gemaakt met hout dat geselecteerd is op de mooie nervenstructuur

Daarnaast worden alle tafels afgewerkt met natuurlijke olie voor een zeer duurzame afwerking. Ook is het mogelijk de tafels af te werken met natuurlijke zeep. Bekijkt u de mogelijkheden op de website maar vraagt u ook gerust naar de mogelijkheden wanneer u een ontwerp in gedachten heeft dat u nergens ander kunt vinden. Samen kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Veelgestelde vragen

Welke houtsoorten kan ik tussen kiezen?

De houtsoorten die gebruikt worden zijn eikenhout, essenhout, notenhout, kersenhout, gerookt eikenhout, iepenhout, plataanhout en esdoornhout. Al het hout wordt geselecteerd op kwaliteit, kleur en nervenstructuur.

Waarmee worden de meubels afgewerkt?

Alle meubels worden afgewerkt met natuurlijk olie of met zeep.

Wat is de levertijd van een meubel?

Dat hangt er vanaf, gemiddeld is de levertijd 10 tot 12 weken.

Leveren jullie door heel Nederland?

Ja, levering is door heel Nederland maar ook in Belgie en Duitsland.

Waar vind ik de werkplaats?

De werkplaats is in Deurningen vlakbij Enschede en Hengelo.

Ik wil graag langs komen, moet ik eerst even bellen?

Wanneer u van te voren belt of mailt kunnen we een afspraak maken.
Casper Rutges

Geheel vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wilt u weten wat het kost om een massief houten meubel op maat te laten maken? Vraag dan hieronder een geheel vrijblijvende offerte aan. Dan vertellen wij u wat wij voor u kunnen maken in onze meubelmakerij!

Offerte aanvraagformulier