Kersenhouten meubels in 2022

Kersenhouten meubels zijn erg populair tegenwoordig. Deze elegante houtsoort is uitermate geschikt om meubels van te maken. Daarnaast staat het zeer mooi in veel landelijke en moderne interieurs. In deze blog vertellen wij wat meer over meubels gemaakt van kersenhout. Ook leggen wij uit hoe u het beste deze meubels kunt onderhouden. 

Kersenhouten Tafel Strak 2

Van kersenhouten meubels krijgt u een warm gevoel!

Kersenhouten meubels creëren een warme sfeer in uw huis. Dit komt voornamelijk door de rijke roodbruine kleur van het hout. Het hout is van zichzelf vaak lichtbruin van kleur, maar bij de afwerking wordt vaak een rode pigment laag toegevoegd. Hiernaast heeft dit houtsoort een heerlijk, karakteristieke geur.

Een kersenhouten tafel is tegenwoordig een heel gewild item. Kersenhout is namelijk zeer sterk, maar relatief licht. Dit maakt het ideaal voor het bouwen van stevige meubels, zoals tafels. Ook voor dressoirs is het geschikt. Wij maken voor u dressoirs op maat van kersenhout.

Kersenhout in klassieke, landelijke en moderne interieurs

Een voordeel van kersenhouten meubels is dat ze een tijdloze uitstraling hebben. Hierdoor hebben ze een plekje in veel diverse interieurs, van klassiek, tot landelijk en modern. Dit houtsoort komt goed tot zijn recht bij de volgende kleuren:

  • Terra
  • Geel
  • Warm oranje
  • Chocolade bruin

Weet u nog niet zeker of kersenhouten meubels mooi zullen staan in uw interieur? Wij helpen u graag verder en geven u hierover advies. 

Onderhoud en kleurbehoud

Kersenhout is één van de duurdere houtsoorten die voor meubels gebruikt wordt. Om er zo lang mogelijk plezier van te beleven is goed onderhoud heel belangrijk. Het is een natuurlijk product. Dit betekent dat het hout kan ‘werken’. Oftewel: het krimpt en zwelt veel. Dit werking van dit type hout is relatief klein vergeleken met sommige andere types. 

Om het levensduur van uw meubel zo lang mogelijk te maken is het verstandig de luchtvochtigheid in uw huis goed te monitoren. Een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% is het beste voor uw kersenhouten meubels. Is de luchtvochtigheid te hoog? Dan moet het huis beter geventileerd worden. Is het juist te laag? Dan kunt u simpelweg een bakje water op de verwarming te leggen of door een luchtbevochtiger aan te schaffen.

Bent u een fan van de roodbruine kleur van dit houtsoort en wilt u deze kleur het liefst behouden? Dan raden wij aan om meubelolie te gebruiken. Deze olie kan een kleur bevatten of transparant zijn. Deze olie biedt bescherming tegen vocht en warmte. Het hout behoudt hierdoor langer de kleur en werkt minder snel.

Casper Rutges streeft naar de perfecte afwerking van de kersenhouten meubels. Wij geven u ook advies wat betreft onderhoud van de meubels. 

Kersenhouten meubels van Casper Rutges

Nieuwe kersenhouten meubels zijn tegenwoordig lastiger te vinden. Niet bij Casper Rutges! Wij maken voor u bijvoorbeeld een prachtige kersenhout tafel op maat. Gebaseerd op uw budget kunt u kiezen tussen massief en gefineerd hout. Onze meubels zijn geheel gemaakt van massief hout. Dit soort hout is makkelijk te bewerken, buigen en draaien. Ideaal voor het maken van meubels op maat!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken via de mail info@meubelmaker-casperrutges.nl of via het telefoonnummer 0624491894. Wij gaan graag aan de slag met uw nieuwe kersenhouten meubels!